TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Kiaušiniai • Romas • Sviestas • Migdolai • Pienas • Trešnės • Kepiniai

Pyragėliai su plikytu kremu

Jums reikės: (tešlai) 300 g miltų,
150 g cukraus,
125 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
2 v. š. romo.

Kremui: 4 kiaušinio trynių,
40 g cukraus pudros,
40 g cukraus,
40 g miltų,
400 ml pieno,
100 g maltų migdolų,
2 v. š. romo,
2 a. š. vanilinio cukraus,
250 g trešnių.

Gaminimo eiga:
Pradžioje verdame plikytą kremą. Supilame į prikaistuvį pieną, suberiame cukrų ir vanilinį cukrų, užkaičiame. Dubenyje ištriname kiaušinio trinius su miltais ir cukraus pudra iki vientisos masės. Kai tik pienas užverda, nuimame jį nuo ugnies, palaukiame kol nustos burbuliuoti ir maišydami, supilame jį į trinių masę. Gautą masę supilame atgal į puodą ir verdame ant mažos ugnies, kol sutirštės. Svarbu, kad ugnis nebūtų labai didelė, nes triniai gali išvirti. Į dar šiltą kremą suberiame maltus migdolus, gerai išmaišome ir, uždengę maistine plėvele, paliekame vėsti.

Toliau ruošiame tešlą. Minkštą sviestą sutriname su cukrumi. Įmaišome kiaušinį ir kiaušinio trynį. Suberiame miltus, supilame romą ir išminkome tešlą. Sudedame tešlą į maišelį ir įdedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Trešnes nuplauname, išimame kauliukus. Į atvėsusį plikytą kremą supilame romą. Iškočiojame tešlą, išklojame formeles taip, kad tešla šiek tiek kabotų nuo kraštų. Įdedame kelis šaukštus kremo, trešnes. Iškočiojame dar gabaliuką tešlos, uždedame ant formos ir pakočiojame tam, kad tešlos lakštai suliptų, o nereikalinga tešla nukristų. Pyragėlio viršų subadome pagaliuku. Kartojame, kol pasibaigs tešla ir kremas. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •