TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Serbentai • Bananas • Romas • Citrina • Uogienės

Raudonųjų serbentų ir bananų džemas

Jums reikės: 500g serbentų,
500gr bananų,
2 šaukštai romo,
500gr cukraus,
viena citrina.

Gaminimo eiga:
Raudonuosius serbentus nuplauname, nuskabome kotelius. Bananus nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais ar mažais kubeliais. Citriną nuplauname, nutarkuojame žievelę, tik geltonąją dalį, jei nutarkuosite ir baltos džemas gali įgauti kartumo, po to citriną nulupti, šiek tiek išspausti sulčių bei smulkiai supjaustyti.

Viską sumaišome ir užpilame cukrumi. Visa tai dariau iš vakaro, tad palaikiau per naktį.
Ryte viską supilame į puodą, užverdame, būsima uogienė putoja, tad, vieno verdančio puodo nederėtų palikti - išbėgs uogienė. Šiek tiek pagraibome putas, ir maišant verdame apie 30 min.

Įpilame 2 šaukštus romo, ir dar paverdame kokias 5-10 min. Karštą uogienę išpilstome į nedidelius indelius ir sandariai uždarome.
Džemo gaunasi 2 puslitriukai bei paragavimui trečdalis puslitriuko.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Labai skanu, o jau kvapas... irgi labai saldus

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Raudonųjų serbentų ir bananų džemas

 

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (1) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •