TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Serbentai • Svogūnai • Citrina • Čili pipiras • Razinos • Actas • Padažai

Raudonųjų serbentų padažas su čili pipirais

Jums reikės: 500 gr. raudonųjų serbentų
apie 150 gr. svogūnų,
pusė citrinos,
2 čili pipirų,
apie 100 gr. razinų besėklių,
8 šaukštai obuolių acto,
8 šk. cukraus,
keli lauro lapeliai,
pusė šaukštelio juodų maltų pipirų,
1 arb.š. druskos

Gaminimo eiga:
Raudonuosius serbentus nuplauname, leidžiame nusivarvėti, pilame į puodą, truputį patraiškome su bulvių grūstuve ar kažkuo panašiu, kad atsirastų sulčių..
Svogūnus labai smulkiai supjaustome, ir dedame į tą patį puodą.
Čili pipiriukus gerai nuplauname, pašaliname sėklytes ir labai smulkiai supjaustome, ir į puodą su serbentais.
Citriną gerai nuplauname, ir nutarkuojame į puodą žievelę, nulupame, atidžiai išrankiojame visas sėklytes, išspaudžiame šiek tiek sulčių ir smulkiai supjaustome minkštimą.
Razinas nuplauname ir į puodą.
Viską išmaišome, užverdame, paverdame kelias minutes, sudedame likusius ingredientus ir dar verdame apie 25 min, jei norite dar tirštesnio padažo, matyt reikėtų ilgiau pavirti, bet šiaip gaunasi ne toks jau skystas.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Gavosi 750 ml + keli šaukštai paragavimui. Išbandėme su kotletais, labai tiko

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Raudonųjų serbentų padažas su čili pipirais

 

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (1)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •