TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Kopūstai • Morkos • Rauginimas

Rauginti kopūstai

Jums reikės: 10 kg kopūstų
200 - 250 g druskos
1 kg morkų.

Gaminimo eiga:
Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde ,bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo.

Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopūstus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas. Supjaustytus kopūstus dėti į indą sluoksniais: kopūstai - morkos - truputi pabarstyti druska - kopūstai - morkos -… Kopūstų sluoksnis turi būti nedidesnis nei 3 cm. Padėjus kiekvieną sluoksnį kopūstų reikia su medine piestele sutrombuoti. Dar galima dėti paskaninimui obuolių, spanguolių, kmynų.

Kopūstai turi būti apsemti savo sultimis. Kopūstai rūgsta kambario temperatūroje (18 -22 laipsniai). Kai pradeda rūgti reikia porą kartų per dieną pagaliuku inde kopūstus subadyti (besti pagalį iki dugno), kad galėtų išeiti oras, jei renkasi pūtos - jas nugriebti. Kai kopūstai jau gerai įrūgsta tuomet išnešami į vėsią patalpą ir laikomi šaltai.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •