TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Ricotta sūris • Aliejus • Kiaušiniai • Kepimo milteliai • Miltai • Rududu • Kepiniai

Ricotta bandelės su rududu

Jums reikės: 250 gr. ricotta sūrio,
2 kiaušinių,
3 šaukštai aliejaus,
4 šaukštų cukraus,
truputėlis druskos,
2,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių,
370 gr. miltų,
rududu.

Gaminimo eiga:
Pirmiausia gerai ištriname ricotta sūrį, kurį aš dažiausiai vadinu varške, sumušam kiaušinius (kiaušinio šiek tiek pasiliekame bandelių viršaus patepimui) bei gerai išplakame. Beplakant sudedame druską, cukrų bei įpilame aliejaus.

Atskirame indelyje sumaišome miltus su kepimo milteliais bei palaipsniui beriant miltus į varškės ir kiaušinių masę užminkome tešlą. Ir kokią valandą paliekame tešlą ramybėje.

Kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi.

Po to, imame nedidelį gabalėlį tešlos, delne pasidarome blynelį, dedame nepilną šaukštelį rududu, užlankstome kraštus, suformuojame rutuliuką. Turint omenį, kad kepant jos pakils, dedant ant kepimo popieriaus rutuliukus truputį paspaudžiam, kad bandelės būtų plokščios.
Kad tešla neliptų prie rankų, šiek tiek jas pasitepame aliejumi.

Dabar imama atidėtus kelis šaukštus kiaušinio plakinio, įberiame truputėlį smulkintų riešutų pamaišome, ir juo aptepame bandeles.

Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje, maždaug apie 25-35 min. arba kol gražiai paruduos.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Skanios ir šiltos ir šaltos, minkštutės, nepersaldžios.. tiesiog . Tiesa, gavosi 20 skanių bandelių.

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Ricotta bandelės su rududu

  

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •