TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Žuvis • Špinatai • Kiaušiniai • Varškė • Pienas • Pomidorai • Lašiša

Rūkytos lašišos ruliada

Jums reikės: 15 g sviesto,
1 česnako skiltelė, sutraiškyta,
150 g špinatų, virtų, išgręžtų ir sukapotų,
4 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų,
1 šaukštelis šviežio rozmarino, sukapoti,
žiupsnis tarkuoto muskato riešuto,
druska, juodi pipirai,
salotų lapai ir citrinos griežinėliai papuošimui.

Įdaras: 250 g mascarpone arba pertrintos varškės,
2 šaukštai pieno,
4 svogūnų laiškai, plonai supjaustyti,
125 g rūkytos lašišos,
2 prinokę pomidorai, plonai supjaustyti griežinėliais maždaug 33x23 cm.

Gaminimo eiga:
Paimti kepimo popieriaus. Sviestą tirpdyti su česnaku. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti špinatus. Pridėti trynius, rozmariną, muskato riešutą, druskos, pipirų ir išmaišyti. Kitame inde išplakti baltymus. Dėti 2-3 šaukštus į špinatų masę, tada likusią dalį. Atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol masė taps tvirta. Ištraukti iš orkaitės, uždengti suvilgytu rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
Tuo metu padaryti įdarą. Sumaišyti varškę su pienu, įmaišyti svogūnus.

Nuo ruliados nuimti kepimo popierių. 2,5 cm nuo krašto išdėlioti plonytes lašišos juosteles, ant viršaus tepti varškės įdarą, sudėlioti plonyčius pomidoro griežinėlius ant pusės ploto. Pradėti vynioti ruliadą nuo tos pusės, kur išdėlioti pomidorai. Suvynioti ją į maistinę plėvelę, ant viršaus apvynioti sudrėkintu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve pernakt. Supjaustyti gabalėliais bei puošti salotomis ir citrina.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •