TOP meniu » Receptainė • Kruopų patiekalų receptai • Ryžiai • Lęšiai • Svogūnai • Žuvis • Troškiniai

Ryžių ir lęšių troškinys su lašiša

Jums reikės: 750 ml daržovių sultinio,
stiklinė ilgagrūdžių ryžių,
350 g lašišos filė,
400 g svogūnų,
skiltelė česnako,
100 g lęšių,
50 g sviesto,
2 arbatiniai šaukšteliai žuvies prieskonių,
žalumynų.

Gaminimo eiga:
Lęšius pamerkti į karštą virintą vandenį, palaikyti 15 minučių ir nukošti. Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus apkepinti svieste, kol suminkštės. Trečdalį išimti, likusius kepti, kol bus traškūs. Išdėti į dubenėlį, o minkštuosius su prieskoniais ir smulkintu česnaku kepti apie minutę.
Suberti lęšius, supilti sultinį, uždengti ir troškinti 15 minučių.

Po to sudėti ryžius, pagardinti prieskoniais ir troškinti 5 minutes. Tada sudėti žuvies gabaliukus, uždengti ir troškinti. Sultinys turi išgaruoti, o ryžiai suminkštėti. Atsargiai pamaišyti šakute susmulkinant žuvies gabaliukus. Prieš tiekiant į stalą pabarstyti kepintais svogūnais ir papuošti petražolėmis.
Puikus pietų patiekalas vegetarams ir žuvies mėgėjams.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Kruopos » Kepsniai • Mišrainės • Desertai • Troškiniai • Sriubos • Padažai • Kepiniai • Košės • Kita • Apkepai • Įdaryti patiekalai • Blynai •