TOP meniu » Receptainė Bulvių patiekalų receptai Bulvės Citrina Mielės Pienas Miltai Kiaušiniai Aliejus Braškės Grietinėlė
Jums reikės: 250 g bulvių,
pusė citrinos,
apie 20 g mielių,
1,8 l pieno,
250 g miltų,
50 g cukraus,
kiaušinis,
aliejaus (kepti),
miltelinio cukraus,
druskos.
Padažui: 500 g braškių (šviežių arba šaldytų),
80 g cukraus,
vanilinio cukraus,
50 g riebios grietinėlės,
2 šaukšteliai miltelinio cukraus.
Gaminimo eiga:
Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, išvirkite ir sutrinkite. Citriną nuplikykite karštu vandeniu, plonai nulupkite žievelę ir išspauskite sultis. Mieles patrinkite šakute, užpilkite šiltu pienu, palikite kilti 15 min.
Bulves, mieles su pienu, miltus, cukrų, tarkuotas citrinos žieveles ir kiaušinį išplakite plakikliu. Tešlą uždenkite ir laikykite šiltai apie valandą, kol pakils. Braškes išsukite trintuvu (kelias palikite papuošti), pertrinkite pro sietelį. kad neliktų sėklų, tada sumaišykite su vanile.
Į karštą aliejų šaukštu leiskite kukulaičius ir iškepkite. Išgriebus sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Braškių padažo pilkite ant kukulaičių ir tiekite su grietinėle ir miltelių cukrumi.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams Kita Virtiniai Sriubos Įdaryti patiekalai Mišrainės Apkepai Paštetas Padažai Košės Blynai Įdaryti patiekalai Troškiniai Kita Apkepai Kepiniai Kepsniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!