TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Šaltalankiai • Uogienės

Šaltalankių uogienė

Jums reikės: Šaltalankių uogų 1 kg,
Cukraus, 1.5 kg,
Vandens, 600 ml.

Gaminimo eiga:
Uogos turi būti sveikos ir prinokusios, geriausiai rinkti uogas po šalnų arba išlaikytos šaldytuvuose 1—2 dieną.

Uogas nuplauti, 5 min. blanširuoti verdančiame vandenyje. Kai vanduo nuvarvės, supilti į dubenį su verdančiu paruoštu cukraus sirupu. Pavirti ~10 min. Uogienę sukrėsti karštą į švarius stiklainius, užsukti sterilizuotais dangteliais ir apverstus atvėsinti.

Šaltalankio uogų nepatartina vartoti sergant cholecistitu, esant padidėjusiam skrandžio sulčių rūgštingumui.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •

    Grįžti atgal