TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Burokėliai • Kefyras • Agurkai • Kiaušiniai • Sriubos

Šaltibarščiai iš burokėlių lapkočių

Jums reikės: burokėlių lapkočių su lapais,
kefyro,
šviežių agurkų,
svogūnų laiškų,
žalių krapų,
kiaušinių,
maltų pipirų,
druskos (pagal skonį).

Gaminimo eiga:
Nieko nėra paprasčiau už šaltibarščius, praktiškai tereikia sumaišyti bei pasikliauti savo skoniu, nes kažkokias proporcijas čia net sunku ir nusakyti.

Taigi, burokėlių lapkočius kartu su lapais nuplauname ir išverdame, pasūdome pagal skonį. Kadangi prisiskyniau gerą saują, tad gavosi keliems kartams, beveik litras susipylė į stiklainį, šaldytuve kažkurį laiką puikiai išsilaikys, kitą kartą, praktiškai tereiks išsivirti tik bulvių. Beje, lapkočius reikėtų skinti jaunesnius, jie skanesni.

Tad, pilame į didesnį indą, atitinkamą kiekį (priklausomai kiek žmonių valgys) virtų lapkočių kartu su nuoviru, taikant kad nebūtų nei tiršta nei per daug skysta ir paliekame atvėsti.

Kiaušinius išverdame kietai ir supjaustome smulkiai, susipjaustome agurką, svogūnų laiškus bei krapus.

Išsiverdame bulvių, juk kokie šaltibarščiai be bulvių :). Nupiltą nuovirą nuo išvirusių bulvių drąsiai galima supilti į indą su lapkočiais, mes visada taip darome.

Kai pravėsta lapkočiai, visų pirma paragauname ar netrūksta druskos, beriame truputį maltų pipiriukų, pilame pagal skonį kefyro, ir sudedame pjaustytus kiaušinius, agurkus bei žalumynus, gerai išmaišome ir viskas arba dar palaukiate kol visai atvės arba valgote šiltus.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Karštomis vasaros dienomis.. sotu, lengva ir labai skanu

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Šaltibarščiai iš burokėlių lapkočių

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •