TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Kefyras • Agurkai • Ridikėliai • Svogūnai • Krapai • Kiaušiniai • Mineralinis vanduo • Sriubos

Šaltsriubė su ridikėliais

Jums reikės: ~ 500 ml kefyro,
1 nedidelio agurko,
~ 10 ridikėlių,
saujelė svogūnų laiškų,
saujelė krapų,
2 vnt kiaušinių,
~ 200 ml mineralinio,
pagal skonį druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai užkaičiame kiaušinius, juos verdame apie 7 min., išvirti kiaušiniai turėtų būti kieti. Žinoma ar dėti kiaušinius čia jau skonio reikalas - nemėgstate - labai skanu ir be jų. Be to, kiek teko skaityti be kiaušinių - netgi ir sveikiau.

Po to, susmulkiname agurką, ridikėlius, svogūnų laiškus bei krapus, supilame kefyrą, mineralinį (jei mėgstate tirščiau, mineralinio nepilate), pagal skonį beriame druskos bei pipirų. Viską gerai išmaišome, leidžiame susimaišyti skoniams bei aišku, prieš valgant, gerai atvėsiname.

Beje, kol sriuba vėsta galima išsivirti ir bulves, nes ji skaniausiai būtent su karštomis bulvėmis. Be to, likęs nuoviras nuo bulvių puikiai tiks vietoj mineralinio.
Kiaušinius sudedame prieš pat valgant į dubenėlius ir nieko nelaukiant skanaujam ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: tiesiog atgaiva skrandžiui karštą dieną mums labai patinka

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Šaltsriubė su ridikėliais

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •