TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Pienas • Sviestas • Miltai • Mielės • Kiaušiniai • Cinamonas • Graikiški riešutai • Įdarai balandėliams

Sausainiai su cinamono ir graikiškų riešutų įdaru

Jums reikės: 90 gr pieno,
60 gr sviesto,
385 gr miltų,
50 gr cukraus,
14 gr sausų mielių,
60 gr šilto vandens,
2 vnt kiaušinių (tešlai),
1 vnt kiaušinio (viršui patepti),
8 gr vanilinio cukraus,
1/3 a.š. druskos.

20 g cinamono,
140 gr cukraus,
30 gr sviesto,
100 gr maltų graikiškų riešutų.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai, į indą, tinkamą kaitinti, supilame pieną bei sudedame sviestą ir maišant kaitiname kol sviestas ištirps (ant neadidelės ugnies) bei paliekame atvėsti.

Kol vėsta, imame didesnį indą (jame minkysime tešlą) ir sumaišome miltus, cukrų ir sausas mieles.

Po to, į pravėsusį pieno ir sviesto mišinį, supilame vandenį, įmušame kiaušinius, beriame vanilinį cukrų bei druską bei viską gerai išmaišome. Gautą mišinį pilame į indą su miltais ir užminkome tešlą. Rezultate, gaunasi elastinga, gan nelipni prie rankų tešlą.

Tą patį indą, kuriame minkėme, truputį patepame sviestu arba truputį patepame aliejumi, dedame užminkytą tešlą, ją pridengiame ir statome į šiltesnę vietelę, kad tešla pakiltų, maždaug 1,5 val. Per tiek laiko tešlos tūris maždaug padvigubėja.

Kol mūsų tešla sėkmingai dvigubėja, pasiruošiame įdarą - į nedidelį indelį suberiame visus produktus skirtus įdarui (cinamoną, cukrų, sviestą, graikišku riešutus) ir gerai šaukštu ištriname, kad visi produktai gerai pasiskirstytų ir viskas.. įdarą turime, belieka palaukti kol iškils mūsų tešla.

Kai tešlos padvigubėja, imame tešlą, ją dar truputį paminkę, plonai iškočiome, ant viršaus paskirstome pasigamintą įdarą bei atsargiai, kuo standžiau susukame į volelį bei supjaustome, maždaug 1,5 - 2,0 cm griežinėliais. Gautus tešlos griežinėlius dedame į kepimo indą, ant kepimo popieriaus, viršų bei šonus patepame kiaušinio plakiniu ir nors pusvalandį būsimus mūsų sausainius paliekame ramybėje.

Kepame 180 °C temperatūroje, maždaug 25 -30 min arba kol sausainiai gražiai apkepa.
Iškepus traukiame iš orkaitės ir skanaujame, nes skaniausi šilti ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Pas mus tai vieni iš dažniausiai kepamų , tešla labai puiki, lengvai minkoma.. o įdarui tereikia tik fantazijos, beje aš dažniausiai, gaminant tešlą dalinu į dvi, rečiau į tris dalis, ir įdarą darau įvairesnį. Beje šį kartą irgi dalinau per pusę, šio įdaro dariau tik pusę, t.y. visų produktų kiekius dalinau per pusę. Iš kitos tešlos pusės pasigaminau mielinį pyragą su aguonų ir slyvų įdaru tad, siūlau visiems išmėginti ir paskanauti :)

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Sausainiai su cinamono ir graikiškų riešutų įdaru

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •