TOP meniu » Receptainė Miltų patiekalų receptai Kepiniai
Jums reikės: 80 g sviesto,
100 g majonezo,
1 nedidelio kiaušinio,
100 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 a. š. vanilinio cukraus,
~ 320 g miltų (kad, tešla gerai susiminkytų į gabalą),
1 a. š. kepimo miltelių,
saujelės graikiškų riešutų,
kiaušinio trynio (aptepimui).
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai prieš kepant.. nors prieš valandą išimame sviestą ir majonezą iš šaldytuvo, mums reikėų kambario temperatūros produktų.
Gaminimas visiškai paprastas.. šiaip aišku pagal nuotaiką, bet nereikalaujantis jokių papildomų elektrinių plakiklių, puikiai užtenka didelio šaukšto :).
Taigi, išsukame sviestą su majonezu, kiaušiniu, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. nepamirštant, cukraus šiek tiek pasilikti viršui pabarstyti.
Atskirame indelyje susimaišome miltus su kepimo milteliais, bei palaipsniui beriame į tešlą, iš pradžių maišome su šaukštu ir galiausiai baigiame minkyti rankomis, man miltų užteko 320 gramų, tiesiog beriame tiek kad, tešla išliktų minkštai, ir tuo pačiu gerai susiminkytų į gabalą.
Suminkytą tešlą truputį atvėsiname, kokiai valandai dedame į šaldytuvą.
Tuomet ar kočiojame su su formelėmis arba tiesiog imame konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir prisiformuojame norimos formos sausainiukų.
Sausainius iš kart formuojame į kepimo skardą ant kepimo popieriaus. Sausainių viršų patepame išplaktu tryniu, nieko nelaukiant barstome graikiškų riešutų ir cukraus mišiniu ir viskas belieka išsikepti.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min, arba kol iškepa. Leidžiame kelias sekundes pravėsti ir skanaujame ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: mums visai patiko.
J ū s ų ž o d i s:
skanu (0)
sveika (0)
sotu (0)
reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai Įdarai balandėliams Sausainiai Keksai Apkepai Kepiniai Kita Desertai Apkepai Blynai Virtiniai Kepiniai Pica Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!