TOP meniu » Receptainė • Saulėgražos • Spanguolės • Sausi pusryčiai • Sviestas • Medus • Sezamo sėklos • Desertai

Sausų pusryčių ir saulėgražų batonėliai su medumi

Jums reikės: 100 gr. saulėgražų,
50 gr. džiovintų spanguolių,
100 gr. sausų pusryčių - kviečiai su medumi,
20 gr. sviesto,
80 gr. medaus,
~1 v.š. sezamo sėklų (pabarstymui).

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai paskrudiname saulėgrąžas sausoje keptuvėje, iki vos vos švelniai rudos spalvos.

Kol saulėgražos aušta, susimaišome sausus pusryčius su spanguolėmis, spanguoles prieš tai šiek tiek pasmulkiname, kai atvėsta saulėgražos, įmaišome ir jas.

Iškart pasiruošiame ir indą kuriame formuosime, aš imu turimą kepimo formą, ją iškloju kepimo popieriumi. Orientyrui - man gavosi 19x13x3 cm gabaliukas.

Paskiau, medų ištirpiname garų vonelėje su sviestu. Gaunasi tiršta košė.

Ir nieko nelaukiant, medaus masę pilame ant sausų pusryčių mišinio ir greit labai gerai išmaišome šaukštu, kad visi mišinio produktai apsivoliotų medaus ir sviesto mase.

Gautą masę sukrečiame į kepimo indą ant kepimo popieriaus, gerai vis suspaudžiant, kad kuo mažiau liktų oro tarpelių, suformuojame norimo storio stačiakampį.

Ir 5-10 minučių kepame ~150 laipsnių orkaitėje, šiek tiek atvėsiname, pabarstome sezamo sėklomis, leidžiame visiškai atvėsti ir viskas. Pjaustome ir skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Mums patinka

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Sausų pusryčių ir saulėgražų batonėliai su medumi

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Sėklos, džiovinti vaisiai » Kepiniai • Desertai •

    Grįžti atgal