TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Obuoliai • Citrina • Šeivamedžio uogos • Uogienės

Šeivamedžio uogų ir obuolių drebučiai bei uogienė

Jums reikės: 800 g. šeivamedžio uogų,
1 kg. obuolių,
1 citrinos,
600 g. cukraus,
uogienių tirštiklio (pektino).

Gaminimo eiga:
Šeivamedžio uogas nuplauname bei nuskabome nuo kotelių.
Obuolius nuplauname, išpjauname sėklalizdžius bei supjaustome plonomis skiltelėmis.
Uogas ir obuolius sudedame į didesnį indą, nutarkuojame citrinos žievelę, išspaudžiame sultis bei užpilame cukrumi ir paliekame maždaug parai, kad atsirastų sulčių, bei šiek tiek ištirptų cukrus.

Praėjus parai, susidariusį sirupą nupilame į puodą, aš pilnai nenupyliau, nes iš tirščių planavau uogienę, tiesiog nupilame maždaug tiek kad gautųsi pilnas stiklainiukas (pusė litro).

Sirupą verdame apie 10 min., vis nugraibant putas. Sudedame tirštiklį, reikėtų skaityti ant konkretaus pakelio kiek jo dėti. Sudėjus tirštiklį dar paverdame apie 3- 5 minutes, nugraibant putas.

Karštus drebučius supilame į pašildytą stiklainiuką bei sandariai uždarome.

Taigi drebučius jau turime, dabar verdame uogienę iš likusių tirščių.

Uogų ir obuolių susidariusius tirščius supilame į puodą, su grūstuvu, aš pasinaudojau bulvių grūstuvu ir truputį uogas patryniau. Uogienę verdame apie 15-20 minučių, vis pamaišant bei nugraibant putas. Po to supilame jei atliko likusius drebučius bei šiek tiek tirštiklio, aš įdėjau kelis šaukštus bei dar paverdame 3-5 minutes.

Karštą uogienę pilame į pakaitintus stiklainius. Gavosi apie 2 puslitriniai stiklainiai.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Drebučiai, gan gražios spalvos bei skanūs . O uogienė irgi gan skani, bet žinoma, būtų dar skanesnė.. jei taip nesijaustų šeivamedžio uogų sėklytės.

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Šeivamedžio uogų ir obuolių drebučiai bei uogienė

    

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (1) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •