TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Bruknės • Kriaušės • Miltai • Uogienės

Senovinė krosnyje kepta bruknių košė

Jums reikės: Bruknių,
Kriaušių,
Ruginių miltų,
Vandens (tešlai).

Gaminimo eiga:
Perrinktas bruknes ir kriaušes nuplauti. Kriaušes nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklas ir kotelius. Bruknes ir kriaušes sluoksniais dėti į kepimo indą, kol šis pridedamas beveik pilnas, paliekant nuo viršaus 10 - 15 cm tarpą. Viršutinis sluoksnis turi būti bruknių.

Iš ruginių miltų suminkyti tešlą tokio kietumo kaip duonai, ją uždėti ant bruknių, kad uždengtų vidų paviršių. Paruoštą indą kišti į karštą krosnį ir palikti, kol krosnis atvės (per naktį). Sukietėjusią tešlą nuimti, o indą aprišti kelių sluoksnių drobele ir padėti šaltoje patalpoje.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •