TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Alus • Kiaušiniai • Varškės sūris • Sriubos

Senoviška alaus sriuba su baltu sūriu

Jums reikės: Pusė litro šviesaus alaus,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
šaukštas grietinės,
lazdelė cinamono,
2 gvazdikėliai,
balto (varškės) lietuviško sūrio,
juodos duonos,
truputis druskos.

Gaminimo eiga:
Alų užvirinti su cinamonu ir gvazdikėliais, truputį pavirti ir palikti uždengtą, kad prisitrauktų prieskonių aromato. Atskirti kiaušinių trynius ir juos išplakti su cukrumi iki baltumo, įdėti grietinę ir išmaišyti. Po truputį, nuolat maišant, plona srovele supilti samtį karšto alaus, tuomet viską iš dubenėlio supilti į alų, nesiliaujant maišyti.

Pakaitinti, kol truputį sutirštės, bet jokiu būdu neužvirinti, antraip sriubą gali sutraukti. Į lėkštę įdėti mažais kubeliais pjaustyto balto sūrio, užpilti sriubos, iš viršaus papuošti svieste kepintos juodos duonos kubeliais

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai • Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •