TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Serbentai • Cukinija • Cinamonas • Uogienės

Serbentų uogienė

Jums reikės: 1 kg raudonųjų serbentų,
1 kg juodųjų serbentų,
0,5 kg cukinijos,
1 arbat. šaukštelio malto cinamono,
pusės arbatinio šaukštelio maltos kalendros,
dviejų šaukštų cukraus.

Gaminimo eiga:
Į puodą suberiamos nuplautos ir be kotelių uogos, kubeliais supjaustyta cukinija, visa tai užpilama 2 l vandens. Užvirus vandeniui, supilamas vandeny ištirpintas cukrus. Maišant verdama 0,5 val. Kelias minutes prieš baigiant virti suberiamas cinamonas ir kalendra, išmaišoma, po poros min. baigiame virti. Atvėsusią uogienę išpilstome į stiklainius.

Labai skanu valgant su varške, paskaninti kruopų ar dribsnių košę ir užsigeriant kava.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •