TOP meniu » Receptainė Uogos, vaisiai žiemai Uogų, vaisių patiekalų receptai Šermukšniai Uogienės
Jums reikės: 1 kg šermukšnių (rinktų po pirmųjų šalčių arba kuo vėliau rudenį)
1,5 kg cukraus
1/2 stiklinės vandens.
Gaminimo eiga:
Šermukšnius perrenkame, nuplauname ir suberiame į iš cukraus ir vandens išvirtą sirupą. Paverdame apie 10 min., po to paliekame per naktį (~12 val).
Antrą kartą verdame, kol uogienė išverda, supilame į paruoštus stiklainius ir uždarome.
Šermukšnių uogienę galima paskaninti šviežiomis ar konservuotomis juodųjų serbentų sultimis. Juodųjų serbentų sultys (1 kg šermukšnių - 1 stiklinė juodųjų serbentų sulčių) pilamos pirmą kartą baigus virti.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!