TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Šermukšniai • Uogienės

Šermukšnių uogienė

Jums reikės: 1 kg šermukšnių (rinktų po pirmųjų šalčių arba kuo vėliau rudenį)
1,5 kg cukraus
1/2 stiklinės vandens.

Gaminimo eiga:
Šermukšnius perrenkame, nuplauname ir suberiame į iš cukraus ir vandens išvirtą sirupą. Paverdame apie 10 min., po to paliekame per naktį (~12 val).

Antrą kartą verdame, kol uogienė išverda, supilame į paruoštus stiklainius ir uždarome.

Šermukšnių uogienę galima paskaninti šviežiomis ar konservuotomis juodųjų serbentų sultimis. Juodųjų serbentų sultys (1 kg šermukšnių - 1 stiklinė juodųjų serbentų sulčių) pilamos pirmą kartą baigus virti.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •