TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Šermukšniai • Uogienės

Šermukšnių uogienė (II)

Jums reikės: 1 kg šermukšnio vaisių,
1 kg cukraus,
3 stiklinės vandens.

Gaminimo eiga:
Po pirmųjų šalnų surinkti arba per naktį šaldiklyje palaikyti šermukšniai lėtai atšildomi, nuplaunami, perrenkami ir, užpylus šaltu vandeniu, kaitinami iki užvirimo. Tada vanduo nupilamas, uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinama, kol vanduo užverda. Taip pakartojama 3 kartus. Vanduo ištraukia uogų kartumą.

Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas. Atvėsusiu sirupu užpilami paruošti vaisiai. Po paros užkaičiama. Nugraibant putas, uogienė verdama 10-15 min. Jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodai pasiskirstytų. Uogienė išpilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

[Pasidalino: Ritka]

M ū s ų  ž o d i s:

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •