TOP meniu » Receptainė • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Šilauogės • Citrinos sultys • Desertai

Šilauogių Piure

Jums reikės: 4 stiklinės šviežių šilauogių,
1 arbatinis šaukštelis smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės,
2 arbatiniai šaukšteliai šviežiai išspaustų citrinos sulčių,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės vandens.

Gaminimo eiga:
Į vidutinio didumo puodą supilti šilauoges, citrinos žievelę ir 1 stiklinę vandens. Užvirinti. Minimaliai sumažinti liepsną ir virti kol šilauogės suminkštės. Išvirtas uogas pertrinti per smulkų sietelį. Į gautą piure įmaišyti citrinos sultis ir šaldyti 2-3 minutes. Viską išdėti į dubenį.

Atskirame mažame puode greitai užvirinti cukrų su 1 stikline vandens. Sumažinti liepsną ir pamažu ištirpinti cukrų. Atšaldytą cukraus sirupą įmaišyti į šilauogių piure.

Viską perdeti į negilią formą, įdėti į šaldiklį 40-60 minučių, kol masė ims kristalizuotis. Susidariusius ledo gabaliukus nukrapštyti šakute ir įmaišyti į piure. Toliau šaldyti 1,5 h. Sudėti į stiklines. Galima pabarstyti šviežiomis šilauogėmis.

[Pasidalino: wera]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •