TOP meniu » Receptainė • Silkės patiekalų receptai • Silkė • Svogūnai • Citrinos rūgštis • Morkos • Želatina • Marinavimas

Silkė morkų drebučiuose

Jums reikės: 5 silkės,
1-2 svogūnai,
1 šaukštelis citrinos rūgšties,
pipirų,
5 lauro lapeliai,
1-2 morkos,
nepilnas šaukštas želatinos,
druskos,
2 stiklinės marinato,
3-5 gvazdikėliai,
pusė šaukštelio cukraus,
3 šaukštai cukraus.


Marinatui: 1,5 stiklinės vandens,
pusė šaukštelio cukraus,
keli pipirai, lauro lapeliai, druskos,
3 svogūnai, supjaustyti žiedais,
aliejaus.

Gaminimo eiga:
Pasiruošiame marinatą: svogūnai pakepinami trijuose šaukštuose aliejaus ir supilami į verdantį marinatą (vaduo, cukrus, pipirai, lauro lapeliai, druska), supilama ištirpinta želatina ir sudedamos smulkiai tarkuotos virtos morkos. Marinatas nukaičiamas.

Silkes išdarinėti, nulupti ir, išėmus kaulus, supjaustyti gabaliukais(kiekvieną puselę į keturias dalis). Juos pabarstyti tokiu mišiniu: pusė šaukštelio citrinos rūgšties, ant peilio galo pipirų, užpilti 0,5 stiklinės vandens(atvėsinto virinto). Palaikyti apie 1 val.

Išvirtą marinatą reikia truputį atvėsinti ir, kai pradės stingti, pusę jo sudėti į apvalų indą. Ant viršaus dėti susuktus voleliu silkės gabaliukus. Ant šių uždėti likusiąją tiršto marinato dalį taip, kad būtų matyti silkių gabaliukai. Puošti žalumynais.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Silkė » Blynai • Įdaryti patiekalai • Sumuštiniai • Troškiniai • Apkepai • Marinavimas • Kepsniai • Paštetas • Kita • Mišrainės •