TOP meniu » Receptainė • Silkės patiekalų receptai • Silkė • Pienas • Sviestas • Grietinė • Kiaušiniai • Spirgučiai • Kepsniai

Silkė trapioje tešloje

Jums reikės: 5-8 silkės,
0,5l pieno ar arbatos užpilo.

Tešlai: 100g sviesto,
100g grietinės,
2 kiaušinio tryniai,
miltų, druskos,
2 šaukštai spirgučio,
1 šaukštas sviesto.

Gaminimo eiga:
Silkes nuplauti, išdarinėti, išrinkti kaulus ir pamerkti į pieną arba arbatos užpilą. Mirkyti 2-3 val. Sviestą išsukti su kiaušinių tryniais, įberti truputį druskos, supilti grietinę ir berti miltų tiek, kad tešla būtų kaip makaronams. Paskui tešlą iškočioti lakštais. Į paruoštą skardą dėti lakštą, ant jo nusausintas silkių puseles. Kitu lakštu uždengti ir kraštus užspaudyti.

Silkių puseles vieną nuo kitos reikia dėti atokiau. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol viršutinis tešlos lakštas apgels. Iškeptas kepsnys atšaldomas ir supjaustomas išilgai. Tada silkių kepsneliai užtepami sviestu ir pabarstomi spirgučiu. Duodant į stalą, silkių kepsnelius sudėti į plokščią arba specialią lėkštę, skirtą silkei. Prie kepsnelio tinka paduoti kmynų arba mėtų arbata.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Silkė » Blynai • Įdaryti patiekalai • Sumuštiniai • Troškiniai • Apkepai • Marinavimas • Kepsniai • Paštetas • Kita • Mišrainės •

    Grįžti atgal