TOP meniu » Receptainė Silkės patiekalų receptai Silkė Svogūnai Morkos Actas Marinavimas
Jums reikės: 3 silkės,
2 3 svogūnai,
2 morkos,
5 pipirai,
1 šaukštas aliejaus,
3 gvazdikėliai,
2 lauro lapeliai,
acto,
truputis cukraus,
1.5 stiklinės vandens.
Gaminimo eiga:
Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriantt išilgai į dvi puses.
Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. Pridėti acto, cukraus ir dar kartą užvirti.
Silkių puseles, pasidėjus mėsą į viršų, patepti aliejumi, uždėti marinate virtų morkų, svogūnų ir pradedant nuo platesniojo galo vynioti į ritinėlius. Kad jie neiširtų, vyniotinyje reikia padaryti mažą pjūvį, į kurį peiliu įsmeigti plonąjį silkės galą. Taip pagamintus vyniotinius sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu marinatu. Indą laikyti uždengus. Valgyti tinka po paros.
Prieš duodant į stalą, vyniotinius reikia sudėti į salotinę, užpilti marinatu, kad pusiau apsemtų. Viršų papuošti gražesniais iš marinato išimtais griežinėliais.
Vyniotinius galima kimšti įvairiais įdarais, pavyzdžiui, aliejuje troškintais marinuotais grybais, svogūnais bei raugintais agurkais ir t.t.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Silkė » Blynai Įdaryti patiekalai Sumuštiniai Troškiniai Apkepai Marinavimas Kepsniai Paštetas Kita Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!