TOP meniu » Receptainė • Silkės patiekalų receptai • Silkė • Svogūnai • Morkos • Actas • Marinavimas

Silkių vyniotiniai (Rolmopsai)

Jums reikės: 3 silkės,
2 – 3 svogūnai,
2 morkos,
5 pipirai,
1 šaukštas aliejaus,
3 gvazdikėliai,
2 lauro lapeliai,
acto,
truputis cukraus,
1.5 stiklinės vandens.

Gaminimo eiga:
Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriantt išilgai į dvi puses.
Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus – pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. Pridėti acto, cukraus ir dar kartą užvirti.

Silkių puseles, pasidėjus mėsą į viršų, patepti aliejumi, uždėti marinate virtų morkų, svogūnų ir pradedant nuo platesniojo galo vynioti į ritinėlius. Kad jie neiširtų, vyniotinyje reikia padaryti mažą pjūvį, į kurį peiliu įsmeigti plonąjį silkės galą. Taip pagamintus vyniotinius sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu marinatu. Indą laikyti uždengus. Valgyti tinka po paros.

Prieš duodant į stalą, vyniotinius reikia sudėti į salotinę, užpilti marinatu, kad pusiau apsemtų. Viršų papuošti gražesniais iš marinato išimtais griežinėliais.
Vyniotinius galima kimšti įvairiais įdarais, pavyzdžiui, aliejuje troškintais marinuotais grybais, svogūnais bei raugintais agurkais ir t.t.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Silkė » Blynai • Įdaryti patiekalai • Sumuštiniai • Troškiniai • Apkepai • Marinavimas • Kepsniai • Paštetas • Kita • Mišrainės •