TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kiaušiniai • Miltai • Medus • Aliejus • Aguonos • Desertai

Skruzdėlynas

Jums reikės: 4 kiaušiniai,
miltų,
4 šaukštai medaus,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai aguonų,
0,5 litro aliejaus (kepimui).

Gaminimo eiga:
Iš kiaušinių ir miltų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 –4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi.

Tada iš likusių produktų padarome sirupą, kuriuo lipdysime iškeptus gabalėlius (pirmiausia pakaitiname medų, tada dedame cukrų ir aguonas ir dar šiek tiek paviriname). Galiausiai formuojame skruzdėlyną dėdami paplotėlius apvalioje lėkštėje ratu vis aplašinant sirupu.

[Pasidalino: Jolka]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •