TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Kiaušiniai • Aguonos • Virtiniai

Skryliai su aguonomis

Jums reikės: 3 stiklinės kvietinių miltų,
1 kiaušinis (nebūtinai),
0,5 stiklinės aguonų,
3-4 šaukštai cukraus,
druskos.

Gaminimo eiga:
Iš miltų su sūdytu vandeniu užminkoma kietoka tešla. Iškočiojama plonais lakštais, kurie supjaustomi 3-4 cm dydžio kvadratėliais ar rombeliais. 5-7 min. verdama pasūdytame vandenyje. Nuplautos aguonos nuplikomos verdančiu ir porą valandų palaikomos, kad išbrinktų. Paskui sugrūdamos arba porą kartų permalamos.

Į aguonų masę suberiamas cukrus, viskas praskiedžiama nedideliu kiekiu vandens ir užpilama ant virtų dideliame dubenyje sudėtų skrylių. Prie skrylių maltas aguonas su cukrumi galima patiekti atskirai padažinėje. Skryliai valgomi ir su aguonų pienu. Aguonų pienas užpilamas ant karštų ar šaltų skrylių.

[Pasidalino: Žibutė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •