TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Faršas • Grybai • Pievagrybiai • Svogūnai • Svogūnai • Kiaušiniai • Sviestas • Fermentinis sūris • Miltai • Kepiniai

Sluoksniuotas bulvių pyragas

Jums reikės: 0,5kg virtų bulvių,
0,25kg kiaulienos faršo,
100g pievagrybių arba normalių grybų,
1 galva svogūno,
Žiupsnelis svogūno laiškų,
3 kiaušiniai (du kietai išvirti ir vienas žalias),
puse pakelio (~100g) sviesto,
Tarkuoto fermentinio sūris kokį 30-50g,
Šaukštas aliejaus,
3 šaukštai kvietinių miltų,
žalumynų, druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Pievagrybius ir svogūno galvutę smulkiai sukapoti ir pakepinti įkaitusiame aliejuje.
Kiaulienos faršą pabarstyti druska bei pipirais (ar kitais prieskoniais) ir sausai apkepinti ant silpnos ugnies.
Virtus kiaušinius bei svogūnų laiškus susmulkinti ir užpilti tirpintu sviestu(~30g).
Virtas bulves sutrinti į košę (arba sumalti mėsmale). Įmušti kiaušinį, suberti miltus bei gerai išmaišyti. Į tešlą supilti tirpintą sviestą (~70g) ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Jei tešla gavosi per skysta, galima įberti dar truputį miltų.

Kepimo indą ištepti likusiu sviestu (~20g) bei sudėti 3/5 bulvių tešlos. Tešlą tolygiai paskirstyti ant indo dugno bei sienelių. Sudėti įdarą: apačioje faršą, po to kiaušinius su svogūnų laiškais, galiausiai pakepintus pievagrybius.

Viršų tolygiai uždengti likusia (2/5) bulvių tešla ir pabarstyti prieskoniais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje. Likus apie 5 minutėm iki kepimo pabaigos apiberti tarkuotu sūriu.
Prieš patiekiant galima apibarstyti smulkintais žalumynais ar kitaip papuošti.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •