TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Citrina • Šilauogės • Slyvos • Uogienės

Slyvų ir šilauogių uogienė su prieskoniais

Jums reikės: 850 g tamsiųjų slyvų,
200 g šilauogių,
500 g cukraus,
1 citrina,
prieskoniai pagal skonį (žvaigždiniai anyžiai, cinamono lazdelė, vanilės ankštis).

Gaminimo eiga:
Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Šilauoges nuplaukite. Viską sudėkite į didesnį indą, išmaišykite.

Gerai nuplaukite citriną, nutarkuokite žievelę į mišinį, neužgriebiant baltos dalies, kad uogienė netyčiomis netaptų karti, po to nulupkite, truputį išspauskite sulčių bei supjaustykite smulkiais gabaliukais.

Viską dar kartą gerai išmaišykite, sudėkite cukrų ir nors kelioms valandoms arba dar geriau per naktį palikite pastovėti. Paskiau viską sukrėskite į puodą, jei mėgstate įdėkite mėgstamų ar paminėtų prieskonių. Vertėtų rinktis nemaltus, ir kuriuos prieš sudedant į stiklainius vertėtų išimti iš uogienės.

Uogienės paprastai užverdamos ant stiprios ugnies, o po to ugnis sumažiname ir verdama apie 30 min. maišant bei pagraibant susidariusias putas, išimkite prieskonių ankštis, jei dėjote, bei karštą uogienę sudėkite į pakaitintus stiklainius. Jei karštą dėsite į šaltus ant stiklainio kraštų susidarys vandens lašeliai, tai gali būti viena iš priežasčių kodėl kartais uogienės gerai neišsilaiko, apipelyja ir pan.. per žiemą. Jei visgi, vis tiek dedate į šaltus stiklainius, tuomet išvirtai uogienei irgi leiskite atvėsti. Ir galiausiai stiklainius sandariai uždarote.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •

    Grįžti atgal