TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Citrina • Kiaušiniai • Kepimo milteliai • Sviestas • Miltai • Migdolai • Riešutai • Kepiniai

Smėliniai sausainiai prie arbatos

Jums reikės: 400 g miltų,
2 citrinų,
200 g cukraus,
3 kiaušinių,
2 trynių,
3 šaukštų sviesto,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
250 g migdolų branduolių,
3 šaukštų grikių arba kukurūzų miltų.

Gaminimo eiga:
Smėliniai sausainėliai prie arbatos – skanu, sveika. Kiaušinius ir trynius plakite su cukrumi, kol masė padvigubės. Ištirpinkite sviestą, išsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, stambiai suskaldykite pusę riešutų, smulkia tarka nutarkuokite citrinų žievelės geltonį.

Į kiaušinių ir cukraus plakinį suberkite riešutus, citrinų geltonį, miltus su kepimo milteliais, grikių miltus, plona srovele supilkite ištirpintą sviestą, pusės citrinos sultis ir gerai viską išmaišykite. Tešlą pasidėkite ant miltuoto paviršiaus, padalykite į tris dalis ir suformuokite ritinėlius.

Juos papuoškite likusiais migdolais, sudėkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir pašaukite į 160 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite maždaug 40 min. Dar karštus kepinius supjaustykite maždaug 1 cm storio gabaliukais. Juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar apie 5-7 min. padžiovinkite kaitinamoje orkaitėje. Patiekite prie popietinės kavos ar arbatos.

[Pasidalino: Rita]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •