TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Šilauogės • Šokoladas • Kiaušiniai • Miltai • Kepimo milteliai • Grietinėlė • Citrina • Kepiniai

Šokoladinis šilauogių pyragas

Jums reikės: 600 g šilauogių,
100 g juodojo šokolado,
5 kiaušiniai,
140 g cukraus (tešlai),
4 šaukštai cukraus (šilauogių apvirimui),
150 g miltų,
1 arb.š. kepimo miltelių,
1 pakelis vanilinio cukraus,
plaktos grietinėlės,
šokolado drožlių,
vyšnių ar aviečių sirupo,
1 citrinos,
1 pakelis kremo tortui.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai nusiplauname šilauoges bei paliekame nusivarvėti.

Tešlai ištirpiname šokoladą ir leidžiame atvėsti. Trynius gerai išplakam su cukrumi, supilam šokolado masę, persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, gerai išmaišome ir galiausiai atsargiai įmaišome išplaktus baltymus. Kepimo formą patepam sviestu, pabarstom džiuvėsėliais ir supilame išmaišytą tešlą. Kepam apie 15 min arba tiesiog kol iškepama biskvitas, 180° C temperatūroje. Biskvitą atvėsiname ir sulaistome sirupu.

Šilauoges kaitinti su 4 šaukštais cukraus ir citrinos sultimis 5min. Ant sietelio nuvarvinti. Šilauoges sumaišyti su paruoštu kremu ir sudėti ant iškepto pyrago.

Puošti, kaip pasufleruos fantazija, plakta grietinėle bei šokolado drožlėmis.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •