TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Spanguolės • Uogienės

Spanguolių uogienė

Jums reikės: 1 kg. spanguolių,
1 kg. cukraus,
truputis citrinos žievelės.

Gaminimo eiga:
Uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2-3 min., kad suminkštėtų odelė.

Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.

Tada sudedamos sutarkuotos citrinos ar apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •