TOP meniu » Receptainė Grybai žiemai Grybų patiekalų receptai Grybai Actas Marinavimas
Jums reikės: Šviežių jaunų grybų.
Užpilas (1 kg grybų): 0,35 l vandens,
0,15 l 8 proc. acto,
1 šaukštelis druskos,
2-3 šaukšteliai cukraus.
Prieskoniai (1 l stiklainiui): 1 lauro,
1 šaukštelis geltonų garstyčių sėklų,
0,25 šaukštelio kvapiųjų pipirų,
3-4 žirneliai juodųjų pipirų,
svogūnų pagal skonį,
krienai.
morkų griežinėliai.
Gaminimo eiga:
Grybus reikia sterilizuoti per 24 valandas po surinkimo. Nuvalytus grybus nuplaukite kelis kartus šaltu vandeniu, mažus grybus palikite nepjaustytus, tik nupjaukite kotelius, stambius grybus perpjaukite į 2 arba 4 dalis.
Paruoštus grybus apvirkite 5-7 minutes karštame pasūdytame ir parūgštintame vandenyje (1 l vandens 20 g druskos ir 1 šaukštelis citrinos rūgšties arba 8 proc. acto, kad grybai pabaltų). Po to sudėkite grybus į šaltą vandenį, atvėsinkite juos, nusunkite ir sudėkite į švarius stiklainius.
Grybus į stiklainius dėkite sluoksniuodami su prieskoniais ir norimomis daržovėmis, užpilkite karštu užpilu (vandenį su cukrumi ir druska užvirkite, supilkite actą ir vėl užvirkite, bet jokiu būdu nevirkite, kad actas neišgaruotų) taip, kad grybai būtų pilnai apsemti.
Stiklainius tuojau pat uždarykite, įdėkite į indą su karštu vandeniu ir sterilizuokite.
Sterilizacijos laikas: sterilizuojant 980?: 0,7-0,9 l stiklainius - 35 minutes, 0,5 l stiklainius - 25 min.
Pastaba: Jei nedėsite cukraus, gausite grybus rūgščiame užpile.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai Apkepai Blynai Kepiniai Kepsniai Košės Mišrainės Padažai Pica Troškiniai Virtiniai Sriubos Kita Paštetas Sumuštiniai
Grybai žiemai » Sūdymas Troškiniai Kita Marinatai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!