TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Slyvos • Migdolai • Riešutai lazdyno • Riešutai

Su riešutais džiovintos slyvos

Jums reikės: Slyvų,
Migdolų arba lazdynų riešutų.

Gaminimo eiga:
Slyvas nuplaukite ir nusausinkite. Jas įpjaukite iki pusės, išimkite kauliukus ir įdėkite po migdolą arba lazdynų riešutą.

Slyvas sudėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir 3 val. laikykite 50 laipsnių temperatūros orkaitėje palikę praviras dureles. Orkaitę išjunkite. Po kelių valandų įkaitinkite iki 70–80 laipsnių, slyvas pavartykite ir džiovinkite toliau. Tą kartokite, kol slyvos išdžius.

Taip džiovintos slyvos naudojamos ne tik ruošiant patiekalus, bet ir valgomos vienos arba išmirkytos vyne.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •