TOP meniu » Receptainė • Grybai žiemai • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Žaliuokės

Sūdytos žaliuokės

Jums reikės: 500 g žaliuokių,
50 g druskos.

Gaminimo eiga:
Šviežias žaliuokes nuplaukite, didesnes pasmulkinkite. Sumaišykite su druska ir sudėkite į stiklainį. Uždenkite, bet ne sandariai. Per kelias dienas turi atsirasti sulčių. Tuomet grybus kartu su sultimis perdėkite į mažesnį stiklainį, pripildykite iki pat viršaus, paspauskite ir sandariai uždarykite.

Jei nepakanka sulčių, užpilkite sūriu vandeniu, žaliuokės turi būti apsemtos. Šitaip jas galite laikyti visą žiemą-žaliuokės nepraranda skonio, lieka kietos. Prieš vartodami, grybus nuplaukite, pamirkykite šiltame vandenyje. Žaliuokes galite dėti į sriubas, salotas, tačiau ne per daug, nes jos sūrios.

[Pasidalino: Internė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •