TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Svogūnai • Vynas • Grietinėlė • Fermentinis sūris • Padažai

Sūrio ir grietinėlės padažas

Jums reikės: aliejaus kepimui,
pusės svogūno,
1 citrinos žievelės juostelės (išpjauti galima, tiesiog bulvių skutikliu),
50ml pusiau sauso vyno,
200ml grietinėlės,
50g tarkuoto Gruyere sūrio,
druskos, pipirų.

Gaminimo eiga:
Ant nedidelės ugnies pakepinkite svogūnus apie 5 minutes, arba kol suminkštės. Supilkite vyną į svogūnus, įmeskite citrinos žievelę ir pavirinkite kol vynas beveik išgaruos, supilkite grietinėlę ir pavirinkite kiek ilgiau, kol grietinėlė sutirštės. Perkoškite padažą per smulkų sietelį. Jei norite, svogūnus pagardinkite prieskoniais ir patiekite su žuvimi.

Suberkite tarkuotą sūrį į padažą ir gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė. Pagardinkite prieskoniais.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •