TOP meniu » Receptainė Pieno, varškės patiekalų receptai Pienas Fermentinis sūris Padažai
Jums reikės: Šaukštas sviesto
Šaukštas miltų
0,5 l pieno
Žiupsnis čiobrelių
Druska, pipirai
2 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako
100 g stambiai tarkuoto Tilžės sūrio
Gaminimo eiga:
Šaukštą miltų pakepinti šaukšte sviesto, bet neleisti, kad paruduotų, porą minučių. Po truputį, maišant, pilti pieną, kol neliks gumuliukų. Gauname klasikinį Bechamel padažą. Įberti druskos, pipirų, čiobrelių, dvi smulkiai sukapotas skilteles česnako, pakaitinti keletą minučių, kol česnako skonis taps neaštrus.
Po truputį porcijomis berti sūrį (tarkim, lietuvišką Tilžės ar Rokiškio, ar kitą riebesnį, kuris gerai lydosi), kol padažas taps kiek tąsus. Ragauti ir derinti sūrio kiekį pagal skonį. Užmesti ant padažo viršaus gabaliuką sviesto, kad šis ištirptų ir padengtų padažą plėvele, taip padažas nedžius.
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai Desertai Desertai Desertai Kremai Apkepai Padažai Kepiniai Sriubos Kita Kepsniai Blynai Sumuštiniai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!