TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Svarainiai • Desertai

Svarainių cukriukai

Jums reikės: svarainių,
cukraus.

Gaminimo eiga:
Iš svarainių išimti sėklytes ir sėklalizdžius, supjaustyti gabalėliais ir sudėti į indą.
Užpilti cukrumi, pakratyti, kad subyrėtų, jei reikia, dar užpilti ir palikti per naktį. (cukraus dedama pagal skonį, šiaip reikėtų nepamažinti)

Ryte susidariusį sirupą nupilti ir svarainius dar kartą užpilti cukrumi.

Sirupe svarainius reikia laikyti apie savaitę ar dar ilgiau, kad skiltelės prisigertų saldumo. Svarbu, kad visi svarainiukai būtų apsemti sirupu, jei jo trūksta, įpilkite dar cukraus. Viskas, kas bus virš sirupo, labai greitai surugs..

Prisicukravusias svarainių skilteles nusunkti, t.y. nupilti sirupą (geriausia per kiaurasamtį). Sirupą laikyti šaldyve ir naudoti kaip įprastą sirupą. Svarainių skilyteles telieka išdžiovinti! Jei neturit laiko ir kantrybės, tai galit naudotis orkaite, bet labai puikiai jie išdžiūsta ant radiatoriaus.. :)

Paklokit sviestinio popieriaus ir išdėliokit svarainiukus.. Kelios dienos ir cukrinukai bus paruošti!

Galima tiesiog valgyti vietoj deserto, dėti į pyragus, į arbatą ir t.t.

[Pasidalino: cilė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •