TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Svarainiai • Moliūgas • Salieras • Padažai

Svarainių, moliūgų ir prieskoninių daržovių tyrė

Jums reikės: 3 kg moliūgų,
1 kg svarainių,
100 g salierų lapų,
150 g gelsvių lapų,
100 g petražolių lapelių,
druskos pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Svarainius supjaustyti skiltelėmis ir sumaišyti su nuluptais ir kubeliais supjaustytais arba rupia trintuve sutarkuotais moliūgais. Įpilti apie 0,5 l vandens ir virti apie 20 min. Gautą masę pertrinti per tinklelį, sudėti smulkiai supjaustytus žalumynus, pasūdyti pagal skonį ir kaitinti uždengtame emaliuotame inde maišant, kol užvirs.

Virti apie 5 min. Karštą tyrę išpilstyti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti. Jei tyrė bus laikoma šaldytuve, užvirinti nebūtina.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •