TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Svarainiai • Moliūgas • Padažai

Svarainių - moliūgų tyrė su prieskoniais

Jums reikės: 750g svarainių tyrės (dažniausiai sunaudojama likusi gaminant sultis),
1.5 kg moliūgų,
9-10 lauro lapelių,
1 š. kmynų,
20-25 kvepiančiųjų pipirų,
pagal skonį druskos ir cukraus.

Gaminimo eiga:
Moliūgus nulupame, pašaliname sėklas su jas gaubiančiais audiniais, supjaustome stambokais gabalais, dedame į puodą, įpilame stiklinę vandens ir šutiname kol suminkštės. Sušutusią moliūgų masę sutriname ir sumaišome su svarainių tyre, suberiame kavamale sumaltus prieskonius, pagal skonį pasūdome, paskaniname cukrumi ir nuolat maišant paverdame 4-5 min. Karštą tyrę sudedame į sterilius stiklainius ir hermetiškai uždarome.

Ši tyrė tinka prie įvairių, ypač prie neriebios mėsos ir žvėrienos, patiekalų.

[Pasidalino: Lina]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •