TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Agurkai • Actas • Marinavimas

Švieži saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Jums reikės: Agurkų.

Marinatui: 3l vandens,
350ml 9 proc. acto,
3 šaukštai druskos,
3 šaukštai cukraus,
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių, 2-3 laurų lapeliai, šakelė peletrūno,
3-4 skiltelės česnako,
2 cm ilgio krieno šaknies arba lapkočio gabalėlis.

Marinatui: 3l vandens, 350ml 9 proc. acto, 3 šaukštai druskos, 3 šaukštai cukraus, 8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių, 2-3 laurų lapeliai, šakelė peletrūno, 3-4 skiltelės česnako, 2 cm ilgio krieno šaknies arba lapkočio gabalėlis.

Gaminimo eiga:
Paruoštus agurkus 2-3 min. Plikyti pasūdytame verdančiame vandenyje ir, staigiai atvėsinus šaltu vandeniu, sudėti į stiklainius. Iš nurodytų produktų išvirti marinatą ir karštą užpilti ant agurkų.
Stiklainius pridengti dangteliu ir palaikyti 5-6 min.

Tuomet marinatą nupilti, pavirinti ir vėl užpilti ant agurkų. Agurkus konservuojant 3l stiklainiuose marinatą nupilti ir kaitinti du kartus, 1l stiklainiuose - 3 kartus. Užpylus paskutinį kartą stiklainius sandariai uždaryti.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •