TOP meniu » Receptainė • Mėsos patiekalų receptai • Kopūstai • Faršas • Mėsa • Kiaušiniai • Ryžiai • Česnakas • Morkos • Paprika • Pomidorai • Sviestas • Pomidorų padažas • Įdaryti patiekalai

Šviežių kopūstų balandėliai

Jums reikės: šviežio kopūsto galvutės,
0,5 kg. faršo,
1 kiaušinio,
1 stiklinės ryžių,
česnako skiltelės,
didelės morkos,
paprikos (dėjau žalią),
pomidorų,
miltų apvoliojimui,
gabalėlio sviesto kepimui,
pomidorų tyrės,
druskos,
pipirų,
trinto rozmarino ir šalavijo,
raudonos paprikos miltelių,
lauro lapeliai,
kvapnieji pipirai.

Gaminimo eiga:
Kopūstą nuplaunam ir jei yra galimybė nuskiname lapus (jei labai nesusiklijavę), man nusiskynė gražiai puse kopūsto lapų. Į didelį puodą įpilame vandens, užverdame ir sumetame nuskintus lapus ir kopūsto galvutę, prieš tai išpjovę jam šerdį (man rodos taip vadinasi ta vieta iš kurios kopūstas auga), kad po to būtų lengviau atskirti lapus. Paverdam kokias 10 minučių, viską ištraukiam, lapus paliekam nuvarvėti, o nuo kopūsto galvutės gražiai atskiriame likusius lapus. Parašiau sudėtingai, bet viskas labai paprasta Iš faršo, ryžių, kiaušinio, druskos, pipirų, česnako, rozmarino ir šalavijo (galite dėti Jums patinkančius prieskonius) susiminkome įdarą.

Nuo kopūsto nupjausčiau storąją dalį, iš ten kur auga, būna visad toks sustorėjimas tai jį nupjaunu, į lapą dedu kelis šaukštelius (apytiksliai) mėsos įdaro ir užlanksčius kopūsto kraštelius susuku. Man iš pusės kilogramo faršo išėjo 12 balandėlių.

[Pasidalino: Šarūnė]

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Mėsa » Virtiniai • Kepiniai • Įdaryti patiekalai • Sumuštiniai • Apkepai • Blynai • Mišrainės • Kita • Padažai • Kepsniai • Sriubos • Troškiniai •

    Grįžti atgal