TOP meniu » Receptainė Daržovių patiekalų receptai Sluoksniuota tešla Faršas Svogūnai Kiaušiniai Špinatai Grietinė Fermentinis sūris Kepiniai
Jums reikės: Bemielės sluoksniuotos tešlos,
~500 g svogūnų,
faršo,
gerų kelių saujų špinatų,
4 kiaušinių
3 valg. š. grietinės,
druskos, pipirų, prieskonių faršui,
krapai, petražolės,
~200 g fermentinio sūrio,
Gaminimo eiga:
Pakepiname kartu arba atskirai svogūnus, faršą bei špinatus. Aš kepinau atskirai. Svogūnus supjaustome gan stambiai ir pakepiname iki skaidrumo bei išimamame atvėsti.
Po to, pakepiname faršą su špinatais, špinatus nereikėtų ilgai kepti, šiaip aš juos kepu tik kelias minutes bei paliekame atvėsti.
Įdarui, didesniame indelyje išplakame kiaušinius su prieskoniais, druska, pipiriukais bei grietine, tuomet sudedame turimus ar mėgstamus žalumynus, aš dėjau krapų ir petražolių, tarkuotą fermentinį sūrį, pakepintus atvėsusius svogūnus bei atvėsusį faršą su špinatais ir viską gerai išmaišome, turėtų gautis gan tirštas įdaras. Bemaišant įdarą pagalvojau, be reikalo juk išsitraukiau iš šaldiklio pirktinės tešlos, manyčiau skaniau būtų buvę tiesiog maišyti su miltais, kokių kepimo miltelių... bet šį kartą eksperimentus palikau kitam kartui.
Taigi išsimaišius įdarą, imame kepimo indą, jį išklojame kepimo popieriumi. Tuomet, imame atšildytą pirktinę tešlą ir ją iškočiojame iki kepimo indo dydžio. Mums reikės dviejų tešlos lakštų. Lakštas, kuris bus dedamas ant dugno, turėtų būtų šiek tiek didesnis už kepimo indą, t. y. tešlos turi užtekti ir krašteliams.
Po to, ant pirmo tešlos lakšto supilame įdarą bei uždengiame antru tešlos lakštu, bei kraštelius apatinio ir viršutinio lakšto užlakstome bei užspaudžiame.
Pyrago viršų reikėtų keliose vietose truputėlį įpjauti iki įdaro, bei aptepti išplaktu kiaušiniu, bet aš neteliau.
Kepame ~180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių, bet žinoma laikas priklauso nuo pyrago storio.
Skanesnis atvėsęs.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Puikus užkandinis pyragas
J ū s ų ž o d i s:
skanu (0)
sveika (0)
sotu (0)
reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!