TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Miltai • Margarinas • Sviestas • Grietinė • Varškė • Bulvės • Fermentinis sūris • Mielės • Kepiniai

Tešla pyragams su grybais

Jums reikės: tešlų variantai, tereikia išbandyti ir išsirinkti Jums skaniausį variantą :)

1. Stiklinė miltų, 100 g margarino ar sviesto, druskos.

2. Stiklinė miltų, 50 g margarino, 50 g grietinės, druskos.

3. Stiklinė miltų, 120 g margarino, 120 g varškės, druskos (trynys).

4. Stiklinė miltų, 120 g margarino, 120 g bulvių, druskos (trynys).

5. Stiklinė miltų, 100-120 g margarino, 100-120 g tarkuoto sūrio (trynys).

6. Stiklinė miltų, 75-80 g margarino, 25 g mielių, 2-3 šaukštai vandens.

7. Stiklinė miltų, 75-100 g margarino, 0,5 kiaušinio, 1-2 šaukštai vandens arba pieno, šaukštelis acto.

Gaminimo eiga:
Tešla iš nurodytų produktų minkoma maždaug vienodai. Į dubenį arba ant lentos papilkite krūvelę miltų. Ant viršaus tolygiai paskleiskite riebalus, padarykite duobutę. Į ją supilkite skystį. Viską sumaišykite kapodami bukuoju peilio kraštu.

Kai riebalai beveik susimaišys su miltais, tešlą baikite minkyti rankomis ir suvoliokite į rutulį. Suminkytą tešlą (išskyrus mielinę) ne trumpiau kaip 30 min. palaikykite šaltoje vietoje.

Tešlą galite minkyti ir su išsuktais riebalais. Miltus bei kitus produktus dėkite, kai riebalai visai suminkštėja.

Pyragus su grybais galima kepti iš mielinės, sluoksniuotos, plikytos, makaronų tešlos. Įdaro imama tiek pat, kiek ir tešlos. Iš stiklinės miltų paprastai padaroma 10-16 pyragėlių.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •