TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Baravykai • Rudmėsės • Svogūnai • Morkos • Sriubos

Tiršta grybų sriuba

Jums reikės: 200 g šviežių baravykų arba rudmėsių,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
0,5 svogūno,
0,5 morkos,
0,5 petražolės arba gabalėlis saliero,
1 l vandens,
druskos,
1 šaukštas grietinės arba 1kiaušinio trynys,
4 šaukštai pieno.

Garnyrui: 2 šaukštai apkepintų kvietinės duonos kubelių arba virtų ryžių.

Gaminimo eiga:
Grybus smulkiai sukapoti, prieskonines daržoves supjaustyti plonais griežinėliais ir ištroškinti riebaluose. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. baigiant troškinti, pridėti miltų, vandens ir viską dar pavirinti.

Tada sriubos tirščius pertrinti pro sietą arba sumalti mėsmale su tankiu sieteliu, sudėti į sriubą, dar užvirti, pasūdyti.

Sriubą užbalinti pienu atskiesta grietine arba kiaušinio tryniu. Į lėkštes įberti biriai virtų ryžių arba apkepintos kvietinės duonos kubelių ir užpilti sriuba. Vietoj ryžių ir skrebučių į sriubą galima dėti ir trapių sūrių arba su sūriu keptų sausainių.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •