TOP meniu » Receptainė Pieno, varškės patiekalų receptai Varškė Manų kruopos Kiaušiniai Pienas Apkepai
Jums reikės: 300 g varškės (liesos),
4 valg.š. manų kruopų,
125 ml. pieno,
2 kiaušiniai,
3 valg.š. cukraus,
keli lašai romo esencjos.
Gaminimo eiga:
Manų kruopas užpilti pienu ir palikti, kol išbrinks.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, sudėti varškę ir gerai sutrinti iki vientisos masės (puikiai maišymui tiks blenderis), kad neliktų jokių gumuliukų. Supilti išbrinkusias manų kruopas, įlašinti kelis lašus romo esencijos ir gerai išmaišyti. Neturint romo esencijos galima įdėti vanilės ar vanilinio cukraus - skonio nepagadina.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišyti į varškės masę.
Kepti 180 C temperatūroje ~ 35 minutes (nevertėtų pamiršti kepimo laikas priklauso nuo apkepo storumo).
Skanu su jogurtu arba grietine arba su mėgstama nelabai saldžia uogiene, nes šiaip apkepas gaunasi mano skoniui gan saldus, kartais dedu tik 2 šaukštus cukraus.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Su braškių uogiene arba su mėlynėmis
J ū s ų ž o d i s:
skanu (0)
sveika (0)
sotu (0)
reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai Desertai Desertai Desertai Kremai Apkepai Padažai Kepiniai Sriubos Kita Kepsniai Blynai Sumuštiniai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!