TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Vyšnios • Citrinos sultys • Citrinos sultys • Uogienės

Tradicinė vyšnių uogienė

Jums reikės: 2kg vyšnių
2kg cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
2 citrinų sultis
keli šaukšteliai spirito.

Gaminimo eiga:
Vyšnias nuplauti ir išimti kauliukus. Į cukrų supilti citrinų sultis ir virti, nuolat surenkant putas, kol pradės tirštėti sirupas. Tada sudedame tarkuotą citrinos žievelę ir vyšnias. Verdame ant silpnos ugnies. Kai užverda nukeliame nuo ugnies ir truputi atvėsiname, paskui dar užverdame du kartus.

Tarp užvirimų aušinama apie 20-30 min. Kai vyšnios jau nebeiškyla į viršų – uogienė yra išvirusi. Uogienę sudedame į stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įpilti po šaukštelį spirito ir stiklainius uždaryti.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •