TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kiaušiniai • Grietinė • Degtinė • Kepiniai

Trapūs žagarėliai

Jums reikės: 4 tryniai,
2 kiaušiniai,
2 v.š. cukraus (pagal skonį, barstau gausiai pudra, todėl cukraus daug nededu),
žiupsnelis druskos,
2 v.š. grietinės,
2 v.š. degtinės,
miltų, kad suminkyta tešla neliptų prie rankų (~450-500g).

Gaminimo eiga:
Kiaušinius, trynius, cukrų ir grietinę gerai išplakame. Supilame degtinę, suberiame druską, miltus. Suminkome kietą tešlą, ją kelis kart perlankstome, pakočiojame, vėl sulankstome. Galima padaužyti kočėlu.

Iškočiojame kuo ploniau, formuojame žagarėlius ir kepame juos įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos.

Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio.
Pabarstome cukraus pudra.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •