TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Trešnės • Agrastai • Kompotas

Trešnių ir agrastų saldžiarūgštis kompotas

Jums reikės: Trešnių,
neprisirpusių agrastų.

Sirupui: 1 l vandens,
200 g cukraus.

Gaminimo eiga:
Cukrų suberkite į užvirusį vandenį ir maišydama ištirpinkite. Palaukite, kol vėl užkais, o tada nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Kol vėsta, paruoškite produktus. Trešnes su kauliukais ir neprisirpusius agrastus nuplaukite ir sudėkite į švarius stiklainius.

Į stiklainius pilkite šiltą sirupą. Juos sustatykite į puodą su šiltu vandeniu. Pasterizuokite 75-80oC temperatūroje maždaug 15-30 minučių, nelygu stiklainių talpa. Pakaitinusi tuoj pat užsukite steriliais dangteliais, apverskite ir laikykite, kol atvės.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •