TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Moliūgas • Porai • Šparaginės pupelės • Sriubos

Trinta moliūgo sriuba su šparaginėmis pupelėmis

Jums reikės: 500 g moliūgo,
50 g poro,
75 g šparaginių pupelių,
40 g miltų,
40 g sviesto,
1 l daržovių sultinio arba vandens,
2 kiaušinio trynių,,
druskos ir pipirų pagal skonį,,
100 g skrebučių.

Gaminimo eiga:
Porą supjaustykite griežinėliais, truputį pakepinkite 1 šaukšte sviesto, sumaišykite su kubeliais supjaustytu moliūgu. Užpilkite daržovių sultiniu arba vandeniu, pagardinkite druska ir pipirais ir virkite, kol moliūgai suminkštės. Išvirusius sutrinkite į piure.

Šparagines pupeles supjaustykite gabalėliais ir išvirkite atskirai.

Keptuvėje 1 šaukšte sviesto pakepinkite miltus, pamažu supilkite 1 stiklinę daržovių sultinio ir pastoviai maišydami pagaminkite baltąjį padažą. Į padažą supilkite moliūgų piure ir pastoviai maišant kaitinkite 15-20 min., nugraibant paviršiuje susidarančią plėvelę.

Sriubą vėl pertrinkite per sietelį, vėl užvirinti ir, nuėmus nuo ugnies, įstatykite į verdančio vandens vonelę. Sriubą pagardinkite kiaušinių trynių ir pieno plakiniu ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Sriubą supilstykite į lėkštes ir įberkite po kelis šaukštus šparaginių pupelių. Patiekite su skrebučiais. Šią sriubą galima pagaminti ir su pienu.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •