TOP meniu » Receptainė Žuvies patiekalų receptai Tunas Salotos Sojų padažas Sezamo sėklos
Jums reikės: (4 porcijos) 600-800g šviežio tuno,
4 šaukštų sezamo sėklų,
druskos, pipirų,
aliejaus kepimui,
roquette salotų (Itališkai rucola, lapai savo išvaizda truputį primena kiaulpienių lapus, o skonis - špinatus su riešutų, garstyčių ir sūrio prieskoniu),
sezamo sėklų aliejaus,
sojos padažo.
Padažui: 2 sutraiškytų česnako skiltelių,
1 šaukštelio baltojo vyno acto,
50ml alyvų aliejaus,
druskos, pipirų.
Gaminimo eiga:
Paruoškite česnakinį padažą salotoms: sumaišykite česnaką, actą, alyvų aliejų, druską ir pipirus, palikite pastovėti.
Ant sausos keptuvės (be riebalų) pakepinkite sezamo sėklas, kol taps gelsvai rusvos. Suberkite sėklas į dubenėlį.
Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Pabarstykite tuno gabalėlius druska ir pipirais, apvoliokite sezamo sėklose ir kepkite aliejuje 20-30 sekundžių kiekvieną pusę, kad tuno išorė apkeptų, bet vidus liktu žalias.
Dubenyje pašlakstykite salotas česnako padažu ir lengvai permaišykite, kad padažas padengtų lapus. Įdėkite saują salotų į lėkštę, sudėkite tuno gabėlius, pašlakstykite sezamo sėklų aliejumi ir patiekite su sojos padažu.
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai Paštetas Troškiniai Sriubos Įdaryti patiekalai Apkepai Kita Mišrainės Kepsniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!