TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Tunas • Salotos • Sojų padažas • Sezamo sėklos

Tunas su sezamo sėklomis

Jums reikės: (4 porcijos) 600-800g šviežio tuno,
4 šaukštų sezamo sėklų,
druskos, pipirų,
aliejaus kepimui,
roquette salotų (Itališkai rucola, lapai savo išvaizda truputį primena kiaulpienių lapus, o skonis - špinatus su riešutų, garstyčių ir sūrio prieskoniu),
sezamo sėklų aliejaus,
sojos padažo.

Padažui: 2 sutraiškytų česnako skiltelių,
1 šaukštelio baltojo vyno acto,
50ml alyvų aliejaus,
druskos, pipirų.

Gaminimo eiga:
Paruoškite česnakinį padažą salotoms: sumaišykite česnaką, actą, alyvų aliejų, druską ir pipirus, palikite pastovėti.

Ant sausos keptuvės (be riebalų) pakepinkite sezamo sėklas, kol taps gelsvai rusvos. Suberkite sėklas į dubenėlį.

Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Pabarstykite tuno gabalėlius druska ir pipirais, apvoliokite sezamo sėklose ir kepkite aliejuje 20-30 sekundžių kiekvieną pusę, kad tuno išorė apkeptų, bet vidus liktu „žalias“.
Dubenyje pašlakstykite salotas česnako padažu ir lengvai permaišykite, kad padažas padengtų lapus. Įdėkite saują salotų į lėkštę, sudėkite tuno gabėlius, pašlakstykite sezamo sėklų aliejumi ir patiekite su sojos padažu.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •

    Grįžti atgal